April 11, 2016
0

За клуб "Милениум" и новите и "стари" успели българи

В сутрешното "Радиокафе" на Радио София ви срещнахме с две генерации българи, завършили най-престижните световни университети - Илия Лингорски от Либералния институт за политически анализи (ЛИПА) и Румен Чолаков, млад адвокат от Лондон, който е възпитаник на Кеймбридж. Той всъщност е инициаторът за създаването на клуб "Милениум", обединяващ млади българи, с академични успехи, реализиращи се в най-добрите университети и в някои от най-големите компании в различни сфери в света. 
С Илия Лингорски разсъждаваме за необременността на новото поколение, родено след промените у нас, които имат много по-широки хоризонти и които сега искат да помагат за имиджа на България - не толкова или не само като се връщат тук, за оттам, където градят кариера и име. Сега всичко е различно, не е толкова важно къде се намираш, важно е какво правиш. 

Чуйте разговора - ще разберете какви са приоритетите на клуб "Милениум", каква е личната академична история на Румен Чолаков и какви са съветите към него от страна на "старото юпи" Илия Лингорски, който от своя страна е специализирал в Оксфорд.